• Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size

kikapcsolódás
Fitness-szauna PDF Nyomtatás E-mail

A fárasztó nap végén ajánljuk vendégeinknek hidromasszázskádunkat, szállodánk szaunáját valamint azt aktív kikapcsolódást kedvelõknek fitness termünket.

 
Borkóstolás PDF Nyomtatás E-mail

A sárospataki történelmi várnegyedben a XVIII. századi Rákóczi pince szomszédságában található a Hotel Bodrog pincéje, ahol lehetősége nyílik kedves vendégeinknek 6-8 féle kiváló minőségű tokaji bor kóstolására.
A borkóstolás időtartama körülbelül egy óra, szakmai vezetéssel. Igény szerint borkorcsolyaként sajt, alma, pogácsa rendelhető mellé.

Borkóstoló ajánlatunk 6 féle borral:

Tokaji Szamorodni - száraz
Tokaji Furmint - száraz
Tokaji Sárga Muskotály - félédes
Tokaji Furmint Késői szüretelés - édes
Tokaji Aszú 3 puttonyos - édes
Tokaji Aszú 5 puttonyos - édes

 

A világ nagy borvidékeinek egyik legfontosabb identitásformálói a termesztett szőlőfajták. Tokaj-Hegyalja két meghatározó szőlőfajtája a Furmint és a Hárslevelű, amelyek mellett évszázadok óta jelen van a Sárga muskotály. A mai jellegzetes hegyaljai szőlőfajták hosszas szelektálódás győzteseinek tekinthetők, hiszen a filoxéra megjelenése előtt még 20-25 fajtát termesztettek a borvidéken.

 

A tokaji olyan borkülönlegeség, amit a világon szinte mindenki ismer. A "legelső hungarikum ". A XVI. századtól Európa szerte dicsérik a tokaji aszút. Azóta vált szállóigévé a "királyok bora, a borok királya ". Zamata, íze, aromája a világon egyedülálló, s egyetlen más borban fel nem lelhető. Tokaj a minőség fogalmának testvére lett. A tokajihoz hasonlítottak szerte a világon minden bort. Tokaj aszúbora a XVIII. századtól elérendő cél lett. Szinte mindenhol, ahol lehetett próbálkoztak aszúborok előállításával. A tokaji borok közel félezer aranyérmet nyertek borversenyeken.

 
Sátoraljaújhely PDF Nyomtatás E-mail

A történelmi Zemplén vármegye egykori székhelye - Petőfi Sándor szép megfogalmazása szerint - a "hasonlíthatatlan szépségű Sátor-hegyek" aljában települt. 1261-ben nyert városi kiváltságokat V. István királytól. Szerencsés földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően már a középkorban jelentős fejlődésnek indult.

A világhírű borvidék, Hegyalja részeként fontos kereskedelmi utak vezettek rajta keresztül Oroszország, Lengyelország, Erdély irányába és az ország belseje felé. Jelentős történelmi hagyományokkal rendelkezik: a szomszédságában fekvő Borsiban született II. Rákóczi Ferenc, innen indult politikai pályára Kossuth Lajos. A városból és a közeli Széphalomból irányította Kazinczy Ferenc a magyar nyelv megújítását. Ma az ország legészakibb városa. Lakóinak száma húszezer. Kereskedelmi élete fellendülőben van, az ipari tevékenység nem vált uralkodóvá. A zempléni táj központja szerencsésen megőrizte tiszta levegőjét és természeti környezetét. A fölötte magasodó hegyek vulkáni eredetűek, formájukat az idelátogatók az olaszországi Vezúvéhoz hasonlítják.

A Magyarországon kevés helyen űzhető téli sportoknak valóságos paradicsoma a sátoraljaújhelyi Magas-hegy, ahol sí- és szánkópályák várják vendégeiket, akiknek Magyarország leghosszabb, 1333 méter hosszú ülőszékes felvonója, a libegő is rendelkezésére áll.
A város központja a felvidéki kisvárosok jellegzetes hangulatát őrizte meg. A főtér arculatát a római katolikus nagytemplom, a Kossuth-szobor és a barokk stílusú megyeháza (ma Városháza) határozza meg. A templom és a Kossuth-szobor között álló ún. Nimfás-kútból a hegyekből lefutó forrás vize csörgedezik. Határátkelohely a Szlovák Köztársaság felé.

 
Programok PDF Nyomtatás E-mail

1. Reneszánsz vacsoraest a Rákóczi Vár lovagtermében Korabeli receptúrák alapján 6-8 fogásos lakoma, korabeli ruhákban szervírozva, a hozzáillő muzsikával.
Ára: 14.700.-Ft/Fő

2. A Rákóczi Vár konyha bástyájában reneszánsz látványkonyha 1996. évben feltárt eredeti konyhában szabadtéri tűzhelyen a vendégek előtt készített ételek felszolgálása a korhoz illő korabeli kosztümökben és zenével. Pl.: nyáron sült malac, szárnyasok, szabadtűzön készült fácán leves halételek stb.
Ár: létszámtól függően, előzetes egyeztetés alapján.

3. Borkóstolással egybekötött pincelátogatás a történelmi várnegyedben található Rákóczi borpincében A jellegzetes hegyaljai borok bemutatása (6-8 féle), a tokaji aszú készítése, stb.

Bővebben...
 


Szobafoglalás

Érkezés:
Távozás:
Szobák száma:
Felnőttek:
Gyerekek (6 éves kor alatt):

Reszortjaink

 

 

Keresés